Vloerverwarming

Steeds meer (nieuwbouw)woningen worden voorzien van vloerverwarming. Om te beginnen in de woonkamer natuurlijk. Parket is daar al jarenlang zeer gewild, dus een combinatie van beide ligt voor de hand. Het is alleen belangrijk dat u niet onvoorbereid bent. Een vloerverwarming is een mooi systeem, maar er zijn een aantal zaken die geregeld moeten worden voordat er een vloer overheen gelegd kan worden. Lees je daarom hier goed in over de mogelijkheden van vloerverwarming en een houten vloer. In een uitgebreide handleiding van een onze parketleveranciers vindt u alle informatie over hout en vloerverwarming.

 

Parket en vloerverwarming

Vloerverwarming aanbrengen in bestaande situatie is in veel gevallen ook mogelijk, voor meer info klik op het logo

 

Timberheat

 

Uit onderzoeken is gebleken dat niet alle houtsoorten daarvoor geschikt zijn. Dit zijn voornamelijk de gevoelige houtsoorten. Eiken is daarentegen wel een geschikte houtsoort mits deze is samengesteld uit een multiplex onderlaag met een eiken toplaag. Een massieve eiken plank (20 mm) heeft een te hoge RC-waarde ( = warmtedoorlaatweerstand) waardoor deze niet geschikt is en de vloerverwarming te weinig rendement oplevert.

Op basis van een systeemplank kunnen we het volgende concluderen:

Uit testen is gebleken dat een zwevend gelegde vloer alleen geschikt is bij vloerverwarming als bijverwarming. Bij zwevend leggen wordt de reductie extra verhoogt door de ondervloer en de luchtlaag die tussen de afwerkvloer en de vloerdelen aanwezig is.De RC-waarde bij zwevend gelegde vloeren is daarom net iets te hoog om toepasbaar te zijn als hoofdverwarming.

Een verlijmde vloer is echter wel geschikt voor vloerverwarming als hoofdverwarming omdat deze meer rendement heeft. Doordat hier geen ondervloer gebruikt wordt, omdat je rechtstreeks op de afwerkvloer verlijmd, laat deze de warmte beter door. Dit geldt ook voor een pvc-vloer.

 

DPV Parket & Stoffering: Uw specialist in houten vloeren

Bij ons bent u gegarandeerd van:

  • Vele jaren ervaring
  • Deskundig advies
  • Korte lijnen
  • Servicegerichte instelling
  • Gunstige prijzen
  • En een prachtig eindresultaat!

Wij zijn u graag van dienst

Neem vrijblijvend contact met ons op.