Stoffering

Tijdens een koude, natte winterdag uitgestrekt op de sofa genieten van een spannende film of van goede muziek? Heerlijk, maar dan wel als het geluid goed is! Voorkom onaangename schrille, galmende klanken in de woonruimte door te kiezen voor tapijt als vloerbedekking en andere textiele materialen, zoals gordijnen, kussens en gestoffeerde meubelen.

Geluiddempend

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, tv/radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam (de top 3 geluidshinder). Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie. Tapijt kan loopgeluiden met 25 a 30 decibel verminderen.

Akoestiek verbeterend

Het geluid van uw tv, cd- of dvd-speler klinkt veel mooier met tapijt op de vloer. Tapijt biedt dankzij de losse pool een uitstekende geluidsisolatie en verkort de nagalmtijd van geluid aanzienlijk. Het weerskaatst het geluid niet, maar absorbeert het. Ook worden de omgevingsgeluiden met de helft gereduceerd. Dus hoe dikker het tapijt hoe groter het effect. Dat wordt dus optimaal genieten van uw favoriete muziek of film.  

Tapijt de beste keus

Wie overweegt om tapijt aan te schaffen om optimaal te kunnen genieten van muziek en films, kan zich het beste goed van te voren laten informeren bij ons.

Hip, trendy en eindeloos veel mogelijkheden!

Vaak wordt tapijt geassocieerd met ouderwets en saai. Maar niets is minder waar! Met de vele kleuren, materialen en vormen kan eindeloos worden gevarieerd en gecreëerd. Geen woonstijl is te gek.