Raamdecoratie

Bezoek voor meer informatie onze website van DPV Wonen.

Raamdecoratie en zonwering staan erg dicht bij elkaar. De binnen zonwering heeft een hele decoratieve functie, het is een onderdeel van de kamer geworden en een plaatje in het huis. Het heeft dus niet alleen het doel om lichtinval buiten te houden. Sterker nog het kan de lichtinval reguleren waardoor een hele prettige sfeer in huis ontstaat.

Er is enorm veel keuze. Oriënteer u daarom goed voordat u tot een aankoop overgaat. DPV Stoffering geeft u een overzicht van de verschillende raamdecoraties en binnen zonweringen.

Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn sfeervol, tijdloos en modern tegelijk. Met horizontale jaloezieën doseert u in een handomdraai het zonlicht in uw woning, u bepaalt zelf de lichtinval. Ze zijn te koop in vele verschillende designs en in alle lengtes. De horizontale banen geven een dynamisch effect en door de vele verschillende mogelijkheden kan het in elke kamer iets toevoegen aan het interieur.

Verticale jaloezieën

Verticale jaloezieën zijn erg populair geworden. Ze worden vaak gebruikt voor ruimtes waar inkijk niet of minder gewenst is. Door dat de lamellen gedraaid kunnen worden regelt u net als bij de horizontale lamellen de lichtinval. De vele verschillende soorten die er zijn passen in elk interieur. Van stijlvol tot klassiek en voor elke kamer. Ze zijn in vele kleuren en materialen verkrijgbaar. Ook de breedte van de lamel is variabel. Tegenwoordig behoort de elektrische bediening tot de mogelijkheden.

Rolgordijnen

Ook rolgordijnen zijn er in vele maten en soorten. Met name de stof is bepaald de geschiktheid per kamer. Sommige rolgordijnen kunnen een hele kamer verduisteren en zijn hierdoor ideaal voor een slaapkamer. Ook zijn er rolgordijnen met dubbele functie. Aan de zichtzijde een zeer decoratieve functie en aan de raamzijde een isolerende functie.

Het is een type zonwering dat door een eenvoudige kettingbediening te openen en te sluiten is. Hierdoor is het mogelijk om te variëren met de lichtinval maar iets minder makkelijk dan met jaloezieën. Het gordijn hangt altijd strak en zorgt daardoor voor een rustgevende uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat het rolgordijn relatief goedkoop is. Ze zijn in vele dessins en afmetingen verkrijgbaar.

Duo Rolgordijn

Wilt u raamdecoratie die zo stijlvol is als een rolgordijn en zo praktisch als een jaloezie, kies dan voor het duo rolgordijn. Een uniek product, dat bestaat uit twee stoflagen die ten opzichte van elkaar bewogen kunnen worden. Eén product, twee stoflagen en een eindloze variatie in lichtinval.

Het duo rolgordijn bestaat uit twee stoflagen. De stof van het duo rolgordijn is vernuftig geweven en bestaat uit horizontale transparante en niet-transparante banen. Door de stoflagen zo te bewegen dat de niet-transparante banen elkaar gedeeltelijk of volledig overlappen, wordt de mate van lichtinval bepaald. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de stof ‘open’ te zetten zodat het buitenlicht maximaal binnenvalt. Zet u de stof zo dat de banen elkaar half overlappen, dan heeft u halve lichtinval. Zet u de stof in de gesloten stand, dan houdt u het meeste licht buiten.

Facette® roljaloezieën: sfeer en uitstraling

Niets is zo bepalend voor het waarnemen van kleur en sfeer als licht.

De Facette® roljaloezie is strak en stijlvol en heeft daarom zowel een eigentijdse als klassieke uitstraling. De Facette® roljaloezie maakt het mogelijk een lichtinval te creëren die aansluit bij uw interieur.De Facette® roljaloezie bestaat uit twee stoflagen met transparante en niet-transparante horizontale banen die ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Zo kunt u kiezen voor een grote lichtinval, wanneer het schemert of wanneer u veel licht in huis verlangd. Wilt u minder lichtinval, vanwege fel zonlicht of behoefte aan privacy dan kiest u voor een kleine lichtinval. De Facette® roljaloezie kan dus verschillende lichtvariaties aannemen.

Vlinderjaloezieën

De vlinderjaloezie van bécé raamdecoratie combineert de beste eigenschappen van horizontale jaloezieën en plisségordijnen in één product. Daarmee is de vlinderjaloezie dé innovatie op het gebied van raamdecoratie.

De lamellen van de vlinderjaloezie bestaan uit dubbelgevouwen banen textiel met de vouw aan de interieurzijde. Zijn de lamellen uitgevouwen dan oogt de vlinderjaloezie als een plisségordijn. Zijn de lamellen niet uitgevouwen, dan oogt de vlinderjaloezie als een horizontale jaloezie

Vouwgordijnen

Een vouwgordijn heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als het rolgordijn. Het grote verschil zit in de manier van ophalen. Het vouwgordijn wordt niet opgerold maar vouwt het gordijn in prachtige plooien. Ook een vouwgordijn creëert sfeer en ze zijn in veel verschillende dessins en stoffen verkrijgbaar. De mate van transparantie van de stof bepaalt waarvoor het gordijn geschikt is. Ze zijn te krijgen met koordbediening, kettingbediening en elektrische bediening.

Plisségordijnen

Een plisségordijn is een zeer decoratieve raamdecoratie. De stof heeft een geplisseerde zigzag vorm en qua uitstraling lijkt het op combinatie van jaloezieën en gordijnen. Ze zijn er in verduisterende en transparante stoffen. Het plisségordijn is uitermate geschikt voor dakramen, serres of schuine en ronde ramen. Door de vele verschillende mogelijkheden voelt het plisségordijn zich in elk interieur thuis.