wpba1f7aa6.png

Voorburggracht 471

1724RH Oudkarspel

 

Openingstijden:

 

Zaterdag 10.30-16.30

Tevens werken wij op afspraak

 

 

wp7dafda24_0f.jpg

Wasvloeren dienen, zoals de naam al verraadt, met was te worden onderhouden. Eerst wordt de vloer geïmpregneerd met een vloerolie.

Dit houdt in dat vocht niet in het hout kan trekken. Uw vloer wordt daarna in een vaste was gezet. (dit kan zowel een parafinewas als een slijtvastere kunstharswas zijn.) Ook kan er een balssem (combinatie olie en was) op de met olie geïmpregneerde vloer gebruikt worden. U zult uw vloer moeten onderhouden met een onderhoudswas. Het hout zal er langzaam voller uit gaan zien en u krijgt na verloop van tijd een vloer met een prachtige, warme uitstraling.
 

In de meeste gevallen (afhankelijk van de specifieke houtsoort) is dit genoeg en dus vrij eenvoudig. Gemakkelijk zijn ook de beschikbare boenmachines voor huishoudelijk gebruik (meestal te huur of te koopbij uw parketspecialist). Bij regelmatig en goed onderhoud wordt een wasvloer met de tijd steeds mooier. Om een hardnekkige vervuiling of overtollige was te verwijderen zijn er speciale reinigingsmiddelen. Afwerking en onderhoudsproducten worden geleverd door Aquamarijn, de Parketman en LEHA.